Poštovani Posetioci,

Pred vama je web prezentacija zajednice vlaha Srbije, Ukoliko želite da pretražujete i koristite ovaj sajt morate se u potpunosti složiti sa pravilima i uslovima korišćenja. Uslovi za upotrebu sadržaja ove prezentacije opisani su u sledećim pasusima. Obzirom na raznovrsnost sadžaja molimo vas da se pridržavate datih upustava.

Najveći deo sadržaja je preuzet sa lokacija na internetu ili od pojedinaca I organizacija koje ne zahtevaju zaštitu sadžaja niti ograničavaju upotrebu, deljenje I prezentovanje materijala objavljenog na ovoj lokaciji. Međutim. Linkovi koji vode ka drugim web lokacijama mogu vas odvesti do različitog sadržaja ćija je upotreba ograničena u smisllu zastite autorskih I drugih srodnih prava. Zakon o autorskom i srodnim pravima (Službeni glasnik RS 104/09).


Korišćenje ovog sajta podrazumeva da ćete se pridržavati  sledećih pravila korišćenja:


Sadržaji sa web stranica našeg sajta služe isključivo za Vašu opštu informisanost, a  sadržaji se mogu menjati a da Vi ne ne dobijete direktno obaveštenje o novonastaloj promeni.


Mi odgovaramo za istinitost svih podataka objavljenih na našem sajtu, a ova izjava odnosi se isključivo na podatke koje je objavljeno od strane našeg uredništva. Ukoliko se dogodi da se na našem sajtu pojave sadržaji koje je objavila treća strana, ni mi ni treća strana nismo u mogućnosti da prihvatimo odgovornost za istinitost  objavljenih sadržaja.


Upotreba informacija i materijala sa našeg web sajta jeste rizik koji Vi morate da prihvatite. Mi nismo u mogućnosti da prihvatimo takav rizik. Na Vama je da procenite  da li sadržaji, podaci i informacije na našem sajtu odgovaraju Vašim potrebama.


Na našem sajtu nalaze se sadržaji sa raznim tipovima autorskih prava, kao i druga prava nad nematerijalnim stvarima, a to uključuje ali se i neograničava na: fotografije, grafiku, dizajn… Replika je dozvoljena samo ako se koristi u nekomercijalne svrhe i obavezno sadrži copyright potpis. Ukoliko nameravate da repliku koristite u komercijalne svrhe, u obavezi ste da nas kontaktirate radi dogovora oko prodaje i davanja konkretnih autorskih prava na korišćenje.


Povremeno na ovom web sajtu mogu biti objalvjeni i linkovi do drugih sajtova. Takvi linkovi dati jesu tu radi veće udobnosti u razmeni informacija. U tom slučaju mi ne možemo garantovati za autentičnost eksternih  stranica i nismo u mogućnosti da prihvatimo odgovornost za sadržaje u linkovanim sajtovima.

MoSvaki pokušaj neovlašćenog pristupa zaštićenim lokacijama i pokušaj neovlašćene izmene sadržaja,  kao i svaki pokušaj oštećenja web prezentacije biće predmet sudskog spora  na osnovu zakona Republike Srbije.

Molimo vas da prilikom peuzimanja sadržaja pridržavate zahteva I upustava vlasnika materijala

U slučaju da dođe do sudskog spora čiji je subjekt: “upotreba ovog sajta”, biće nadležan zakon Republike Srbije

.Uslovi korišćenja sadržaja web prezentacije

Ovde možete preuzeti tekst zakona o autorskim i srodnim pravima sa sajta skupštine republike Srbije:

-Preuzmi tekst zakona u PDF formatu

-Preuzmi tekst zakona u DOC formatu